Zacusca si Dulceata de la Vrancioaia Traditional

ZACUSCA DE GHEBE

Pentru o portie de zacusca de ghebe (70 de borcane 400g) aveti nevoie de:

-15 kg ardei capia
-10 kg ghebe
-7,5 kg ceapa
-3,5 kg morcov
-2,5 L ulei
-800 g pasta de tomate
-piper, boabe, foi de dafin
-sarea dupa gust (3-4 linguri)

zacusca de ghebe zacusca traditionala vrancioaia

Zacusca de Ghebe - Zacusca Traditionala Vrancioaia

Ca si mai inainte, intorsi din piata, ne apucam de treaba!

Mai intai coacem ardeii, ii curatam si ii punem la scurs.

Urmatorul pas: alegem ghebele de cotori, fire de iarba, le spalam bine si le punem la fiert intr-un vas cu apa si sare. Odata bine fierte se scurg de apa, eventual se mai clatesc in apa si se pun asemenea ardeiilor la scurs.

Intre timp curatam ceapa, o spalam, o taiem cuburi si o punem la calit in ulei. Cand s-a inmuiat bine adaugam morcovul dat prin razatoare.

Cand sunt bine calite se adauga ardeii scursi, se mai lasa o perioada de timp la fiert dupa care adaugam ghebele tocate prin masina de tocat. Condimentam si adaugam pasta de tomate.

Se continua fierberea la foc mic pana cand zacusca de ghebe devine bine scursa. Se ambaleaza in borcane se sterilizeaza si se da la racoare abia dupa racire.

 

                                  Pofta buna!

 

De la Vrancioaia mai puteti gusta zacusca de vinete, zacusca de peste si fabuloasa zacusca de fasole.

Zacusca Traditionala 100%

 

About these ads

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: