Zacusca si Dulceata de la Vrancioaia Traditional

ZACUSCA DE FASOLE

Pentru o portie de zacusca de fasole avem nevoie de:

-15 kg ardei capia
-4 kg fasole boabe albe
-7,5 kg ceapa
-3,5 kg morcov
-2,5 L ulei
-250 g pasta de tomate
-piper boabe, foi de dafin
-sare dupa gust

zacusca de fasole zacusca traditionala vrancioaia

Zacusca de Fasole - Zacusca Traditionala Vrancioaia

Se coc ardeii, se pun intr-un vas pentru a se inmuia un pic dupa care se decojesc se curate de cotori se spala bine si se pun la scurs.

Intr-un vas se pun la fiert fasolele care au fost alese, spalate si puse la inmuiat de cu seara. Se lasa la fiert pana cand aproape incep sa se crape. Se inlatura de pe foc, se scurg de zeama si se lasa sa se odihneasca pana cand le vom folosi.

Curatam cepa, o spalam si o taiem cuburi si o punem la calit in ulei. Cand s-a inmuiat bine se adauga morcovul dat prin razatoare si se continua fierberea.

Cand sunt bine calite se adauga ardeii scursi si se mai lasa o perioada de timp sa fiarba dupa care adaugam fasolea, condimentele si pasta de tomate.

Continuam fierberea la foc mic pana cand totul este scurs. Se ambaleaza in borcane, se sterilizeaza si odata racite se depoziteaza la loc racoros.

 

                                  Pofta buna!

 

De la Vrancioaia mai puteti gusta zacusca de vinete, zacusca de ghebe si zacusca de peste.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d blogeri au apreciat asta: