Zacusca si Dulceata de la Vrancioaia Traditional

ZACUSCA DE VINETE

Pentru o portie de zacusca de vinete avem nevoie de:

-15 kg de ardei capia
-10 kg vinete
-7,5 kg ceapa
-3,5 kg morcov
-2,5 L ulei
-800 g pasta de tomate
-piper boabe, foi de dafin
-sare dupa gust

zacusca de vinete zacusca traditionala vrancioaia

Zacusca de Vinete - Zacusca Traditionala Vrancioaia

Se coc ardeii, se curata de coaja si cotori, se spala si se pun la scurs. De asemenea se coc si vinetele (de preferat este sa le coaceti pe flacara sau la foc foarte iute, raman mai albe si mai moi), se curate de coaja se spala si se pun la scurs.

Curatam ceapa, o spalam, o taiem cuburi si o punem la calit intr-un vas in care s-a pus ulei. Cand s-a inmuiat bine se adauga morcovul dat prin razatoare si se continua fierberea.

Cand sunt bine calite adaugam ardeii, mai lasam o perioada de timp sa fiarba dupa care adaugam vinetele, pasta de tomate si condimentele. Punem sare dupa gust.

Este foarte important sa nu scurtam perioada de fierbere, la foc foarte mic totul este mai gustos.

Odata fiarta zacusca de vinete se ambaleaza in borcane, se sterilizeaza si se da la racoare abia dupa racire.

 

                                  Pofta buna!

 

De la Vrancioaia mai puteti gusta zacusca de peste, zacusca de ghebe si fabuloasa zacusca de fasole.

 

Comments on: "Reteta zacusca de vinete – Vrancioaia Traditional" (2)

  1. amuza dorina -andreea said:

    arata foarte bine,multumesc pentru reteta❤ ❤

  2. mancare_traditionala said:

    arata f. bine, si pozele-s profi… felicitari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: